Skull & Bones documentaire morgenmiddag op tv

Donderdag 30Aug01
Weggestopt op een achternamiddag is hij dan na jaren van tegenhouden eindelijk te zien: (de gecensureerde versie van) Skull & Bones, een documentaire over het duistere geheime genootschap waar de huidige president van Amerika lid van is. Veel van de krenten uit de pap zijn wegens niet geschikt voor het publiek eruit geknipt, maar er blijft voldoende over om even te kijken. Heel lang hoef je niet te gaan zitten, want de oorspronkelijke versie was minstens twee maal zo lang.

Research en interviews: DaanSpeak
 
Geïnterviewden
Antony C. Sutton - America's Secret Establishment
Anton Chaitkin - George Bush, The Unauthorized Biography
Webster Tarpley - George Bush, The Unauthorized Biography
Ralph Bunch [PDF] - Voormalig prof. Political Science, University of Oregon
Rodney Stich - Defrauding America
Terry Reed - Comprimised; Clinton, Bush and the CIA
Peter Phillips - Dissertatie over de Bohemian Grove
James Tucker - Bilderberggroepwatcher
Rob Cohen - Regisseur The Skulls
John Pogue - Schrijver The Skulls
Ned Anderson, hoofd Apache-indianen. [Deleted scene, wegens ruimtegebrek]. Stelde zoektocht in naar de schedel van zijn voorvader Geronimo. De grafroof van Geronimo's schedel was gepleegd door Prescott Bush, opa van W. Bush.

Skull & Bones is een geheim genootschap opgericht in 1832 dat dood en verderf centraal stelt. De meest bekende leden zijn de huidige president van de VS, George W. Bush en zijn vader [2004: en presidentskandidaat John Kerry die we middels een stapel faxen in 1996 tevergeefs probeerden uit te nodigen voor een interview]. Maar niet alleen de familie Bush maakt S&B interessant. De ledenlijst leest als een Who is Who van de Verenigde Staten, aldus Antony Sutton, de eerste buitenstaander die inzicht kreeg in de lijst.
Ieder jaar worden in de Tombe op de Yale-universiteit 15 nieuwe leden gekozen voor het genootschap. Deze elite van de elite ondergaat vervolgens van de vrijmetselarij en het satanisme afgekeken rituelen, waaronder naakt in een doodskist liggen en het kussen van een mensenschedel. Hierna is het nieuwe lid herboren in 'De Orde' en zweert de allerhoogste prioiteit aan de leden. Uitnodigingen voor bijeenkomsten worden verzonden als zwartomrand doodsbericht. Waar andere organisaties openheid betrachten, democratie voorstaan en het leven en de schoonheid stimuleren, is Skull & Bones een doelbewust gecreëerd elitair netwerk dat de dood bejubelt en zich bewust onttrekt aan openheid en democratie. De leden voelen zich hoog verheven boven wat zij de 'gentiles' noemen, de 'heidenen', het volk. Bekende leden als Henry Luce (de oprichter van Time-Life) en Henry Stimson (oorlogsminister onder Roosevelt) vonden het de meest indrukwekkende gebeurtenis uit hun opleidingsperiode. Onder George W. Bush' eerste gasten in zijn nieuwe verblijf het Witte Huis, waren zijn Bones-broeders.

'It’s important to remember this is not some fraternity initiation. It is an initiation far more secret–and far more significant, in terms of real power in the United States–than that of the Cosa Nostra. [...] It’s an initiation ceremony that has bonded diplomats, media moguls, bankers and spies into a lifelong, multi-generational fellowship far more influential than any fraternity. It was–and still remains–the heart of the heart of the American establishment', schrijft New York Observer-journalist Ron Rosenbaum die Skull & Bones die al jarenlang op de voet volgt.

Het voert te ver om hier ook maar enigszins het verhaal te vertellen over S&B en alles wat er direct mee te maken heeft, de directe band met de CIA, het Witte Huis, de illegale geldstromen naar de Nazi's, de voorliefde voor eugenetica en zo veel verder. We hebben al eens een selectie gemaakt van interviewteksten en die met eigen tekst in hoofdstukken gevat, met 60.000 woorden als resultaat. Dus dat laat zich hier niet even snel samenvatten. Misschien dat we er eens een flink artikel aan moet wijden.

Luister in RealAudio naar een interview met Ron Rosenbaum. Hij schreef er voor het eerst over in 1977 in de Esquire en heeft voor het eerst in de geschiedenis van S&B een deel van de initiatieceremonie weten vast te leggen, met behulp van nachtzichtcamera's. BBC-radio laat geluidsopnamen horen van de ceremonie in een heldere documentaire. Hier nog wat meer info over Bones, inclusief een illegaal geripte ongecensureerde versie van onze 'German' documentaire, die ook via deze DaanSpeak is te vinden. [20 februari 2004: Nova wijdde een item aan de Bones-link tussen Bush en Kerry; Luister op Democracy Now naar een interview met Alexandra Robbins, zie ook het transcript van de uitzending].

Antony Sutton in een emailinterview met Kris Millegan over de eerste versie van de documentaire over Skull & Bones: 'The first version was later upgraded into a two part documentary and scheduled for showing this last March [1999]. It was pulled at last minute and has never been shown. [...] It got all the way through the production process to the Dutch TV Guide...at the last minute it was pulled and another film substituted'. Om ons onderwerp toch op tv te krijgen hebben we gehoor gegeven aan de opdracht tot censuur. Enkele belangrijke resultaten van de jarenlange research, kennelijk niet geschikt voor de kijker, hebben we eruit geknipt. De documentaire is niet na te bestellen.

Zie ook DaanSpeaks in memoriam bij de dood van Antony Sutton.

DaanSpeak
Meld je aan voor de gratis mailing list.